Общината проверява фирми и физически лица, извършващи изкопни дейности в Дупница, Иво Герчев от “Арес газ”: Ще възстановим трасетата, оглед ще правим в понеделник

Иво Герчев

 

Трасетата из Дупница ще бъдат възстановени във вида, в който са били, преди да започнат изкопните работи, коментира Иво Герчев от газифициращото дружество “Арес газ” по повод издадените  забележки от строителния отдел в общината. Оттам започнаха проверка на юридическите и физически лица, които са получили разрешителни за извършване на изкопни дейности на територията на града, съобщиха от общинския пресцентър. Със своя заповед кметът на община Дупница Методи Чимев бе разпоредил всички дейности с издадени разрешителни по разкопаване и възстановяване да приключат до 15 ноември.

Комисия от отдел “Строителство” започна с изкопните и възстановителни дейности на “Арес газ”. Общо 33 са констатираните забележки по участъци от над 20 улици по “Св. Иван Рилски”, “Родопи”, “Булаир”, “Струга”, “Бричи бор” и други. Живеещи на улиците коментираха, че имат търпение да изчакат завършването на ремонтните дейности и са сигурни, че улиците ще бъдат като нови.

На изпълнителите ще бъде даден и срок за възстановяване на набелязаните участъци. Комисията продължава проверките.

За коментар потърсихме Иво Герчев – ръководител звено в “Арес газ”. „Не съм упълномощен да коментирам, но забележките се отстраняват. Трасетата ще бъдат възстановени във вида, в който са били, преди да започнат изкопните работи. Ще има оглед, вероятно следващия понеделник. Така че не съществува вариант, при който настилката да остане невъзстановена”, каза Герчев.