Физкултурникът Иван Костов от Кюстендил обвинен, че пускал ръце на ученичка, директорката на ОУ „Даскал Димитри” Антова опитала да замаже случая?

Иван Костов

 

Открихме Костов пребит и в несвяст в учителската стая, сподели за „Вяра” преподавател от школото

Колеги се отзоваха на сигнал за хулиганство, няма пострадали по случая, каза говорителят на ОДМВР Катя Табачка

 

Страхотен скандал гръмна в основно училище „Даскал Димитри” в Кюстендил, след като учителят по физическо възпитание и спорт Иван Костов беше уличен, че е опипвал ученичка от 7. клас.

Светла Антова

Според запознати директорката Светла Антова знаела за случая, но го прикривала. Учител от школото съобщи за „Вяра”, че вчера част от колегите изпаднали в потрес, след като открили Костов пребит и в несвяст в учителската стая. На място пристигнали и полицаи.

Радостина Новакова

„Полицията е на място по сигнал за хулиганска проява. Няма пострадали, няма наранени лица“, каза говорителката на полицията Катя Табачка.

„При нас постъпи сигнал, разбрах, но не съм в Кюстендил. замества ме Теодора Иванова. Знам, че все още не са събрани факти, уличаващи учителя“, каза началникът на Регионално управление на образованието – Кюстендил, Радостина Новакова. Достъпът до училището е забранен, директорката отказва коментар. Очакваме позицията на Новакова относно това какво точно се е случило ОУ „Даскал Димитри”, как са пострадалото дете и семейството му, истина ли, е че Иван Костов е пребит в учителската стая от роднини на детето, какво ще бъде наказанието на Костов и на директорката Светла Антова, ако тя действително е опитала да укрие случая?

Антова бе отстранена преди време от директорския пост в училището заради скандали и неуредици, но съдът я възстанови.

Учител от школото се реши да разкаже за случилото се пред екип на вестник „Вяра” в учителската стая. Преподавателят пожела името му да остане в тайна, тъй като изпитва силен страх след преживения ужас.

Силно разтреперан, той заяви: „Заварихме в учителската стая Иван Костов в безсъзнание. Той беше пребит. В стаята имаше трима непознати за нас мъже. Повикахме полиция. Дойде и екип на спешна помощ. Пред полицията тримата мъже заявиха, че не те са извършителите на побоя. Те разказаха, че са дошли да потърсят отговорност и от директорката, и от преподавателя за извършени блудствени действия над момичето им. Те изглеждаха съсипани.

Училището се охранява и никой не може свободно да влезе в сградата. Служители на общинската охрана осъществяват пропускателния режим. В същия ден на смяна беше една жена от общинската охрана. Тя ги е пуснала, защото мъжете на са изглеждали агресивни. Лошото е, че тази жена не може да се справи с такава ситуация. Тя не разполага даже с паникбутон. Първа помощ на пострадалия учител оказа медицинската сестра в училището”.

Иван Костов е известен общественик в Кюстендил. Той е съучредител и лидер на партията на Татяна Дончева „Движение 21”. Той е и племенник на Ваня Цветкова – бивш депутат от НДСВ.

Преди време беше назначен в Обществения съвет по наркотични вещества и осъществява контрола при непълнолетните. Почти всички педагози се стекохме в учителската стая, след като чухме адски тропот. Не зная дали има свидетел на побоя над учителя, но повечето като влязохме, той беше в несвяст.”

От отдела за закрила на детето към Социално подпомагане в Кюстендил съобщиха за „Вяра”, че все още събират информация по случая. Те ни увериха, че се прави всичко, предвидено по закон. С пострадалото дете работи психолог.