Старият параклис на св. Петка в Долна баня стана на пепел, сигнал за пожара подадоха работници в школска кухня 

Служители на общината следят тлеещите пламъци да не засегнат близката гора

 

Напълно изгоря старият параклис на света Петка в подножието на хълма Градището край Долна баня. Засега причините за възникналия пожар не са ясни. Няколко са версиите и коментарите за палежа, но оторизираните органи и служби тепърва ще изясняват причината за пожара.


Сигнал за видян дим в този район е подаден на дежурния в община Долна баня от работници в кухнята в Средното училище “Неофит Рилски”. Незабавно са уведомени служителите на местния полицейски участък към Районното управление на полицията в град Костенец, както и Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. Незабавно е уведомен и енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров.
Пристигналите на мястото на инцидента полицаи, пожарникари, служители от общинското горско стопанство и работници от общината, както и отец Пламен, констатирали горящата сграда на параклиса. Труднодостъпният район и липсата на нормален път пък възпрепятстваха идването на противопожарния автомобил.
На място останаха изпратени дежурни от общината с подходящи противопожарни средства, за да следат за неразрастване на горящите дървени греди и пламък към близката гора.