Близки на пострадалите от взрива в Сапарева баня: Иванка Коляндова почина в „Пирогов”

Иванка е починала, разказаха нейни близки.

 

Бизнесменът Николай Златарски дари една кола памперси и консумативи за Елка и Цветанка, които се борят за живота си

Иванка отвори едното око, след като чу гласа на сина си Виктор, разказа Деси

Пострадалата при взрива на газова бутилка в Сапарева баня Иванка Коляндова е починала, съобщиха нейни близки.

Николай Златарски лично занесе дарението в колата на Виктор.
Виктор Коляндов се разплака в офиса на Николай Златарски от жеста на бизнесмена.

Само преди дни писахме, че Иванка е в изкуствена кома, а синът й Виктор Коляндов отиде на свиждане в „Пирогов” веднага след като беше изписан от хирургичното отделение на дупнишката болница. Иванка отворила едното си око, след като чула гласа на Виктор. В столичното лечебно заведение са настанени сестрата Елка, която е в съзнание, и лелята Цветанка, която е в изкуствена кома.

Щетите от взрива в къщата на Коляндови са покъртителни.

Същевременно собственикът на магазини „Адела” Николай Златарски от Дупница дари една кола памперси и други консумативи, жизненоважни за пострадалите от взрива Елка и Цветанка. Виктор Коляндов се разплака от благородния жест на Златарски и му благодари през сълзи на очи за голямата помощ.

„Елка и Цветанка се борят за живота си и всяка минута и помощ е животоспасяваща за тях”, заяви Виктор Коляндов, който бе придружен от доведената си дъщеря Деси.

Николай Златарски разказа, че се е трогнал от трагедията, сполетяла семейство Коляндови, след като прочел за взрива в дома им във в. „Вяра”.

От „Пирогов” заявиха, че кръв и консумативи са най-спешните неща, от които се нуждаят на този етап пострадалите жени от Сапарева баня. От Кръвния център в общинската болница Виктор Коляндов получи бележката за дарената кръв от служителката на санаториума в Сапарева баня Ранова. Бележката ще бъде занесена в „Пирогов”, а съседи на Виктор са дали по 50 и 100 лв., за да сложи нова брава на къщата си и стъкла на прозорците.