Арестуваха Марио за наръгването на 3-ма студенти в Благоевград, Андон Костадинов от Петрич претърпя операция

Един от пострадалите

Младежите били нападнати с нож след скандал в дискотека

Младежът Марио е задържан в ареста след кървавото нападение над студенти в Благоевград. Той е заподозрян и отведен в полицията след разпит на свидетели. Трима студенти са настанени в благоевградската болница след кавга между две компании.

Местопрестъплението бе обработено от полицията

Проблемът между тях започнал още в дискотеката, по-късно се пренесъл на таксиметровата пиаца срещу Младежкия дом. Едно от момчетата извадило нож и ранило трима от опонентите си.

Таксиметровите шофьори казват, че подобни сбивания се случват често

Двама от тях претърпяха операции. Състоянието им е стабилно. Вчера следобед приключи операцията на един от наръганите. Андон Костадинов от петричкото село Скрът е в стабилно състояние, настанен е в реанимация, под постоянно лекарско наблюдение. Опериран е и Стоян Димитров от Велинград. Интервенцията му бе направена от екип, начело с д-р Димитров.

Д-р Димитър Димитров, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница в Благоевград, коментира: „Едното момче беше с прободно нараняване в десния фланг, дясната страна с проникване коремната кухина и доста обилно кървене. За щастие няма поражение на вътрешни органи”.

Шофьори на таксита, които денонощно се редят на пиацата близо до мястото на инцидента, казаха, че не знаят нищо за случая, а инциденти между компании, излизащи от нощните заведения и дискотеките в Благоевград, не били рядкост. От пресцентъра на полицията в Благоевград казаха, че по случая е уведомена прокуратурата.