Съветници към бъдещия прокурист на общинската болница в Дупница Ал. Иванов: Оставате сам, ако доц. Недин се обиди

„Сред работещите в болницата има напрежение“, заяви д-р Крум Бонев

 

Ако бъда избран за прокурист на общинската болница в Дупница, ще спазвам точно буквите на Закона и няма да правя компромиси, заяви единственият предложен Александър Иванов пред икономическата комисия. Иванов е завършил в Свищов, работил е 3-4 години като счетоводител, има 25-годишен стаж в контролната дейност. Той заяви, че приема тази работа като предизвикателство. От Иванов ще се очаква да дава отчет всеки месец как работят отделенията, кое е работещо и кое не.
Беше му обяснено, че ще работи в екип с временно изпълняващия длъжността управител доц. Димитър Недин, но го предупредиха, че може да остане сам на поста, ако доц. Недин се обиди. Съветниците, заявиха, че за тях е важно общинската болница да я има. Това, което коментираха още, е, че нямат яснота точно какво е състоянието на лечебното заведение. Надяват се това да се изясни с назначаването на прокурист. Икономическата комисия се съгласи, че трябва да бъде изготвен нов одитен доклад за състоянието на болницата. Предишният такъв беше изготвен преди около 2 години.
„Сред работещите в болницата има напрежение“, заяви д-р Крум Бонев, затова беше повдигнат и въпросът за среща на общинските съветници с персонала, пише „Дарик”. Такава най-вероятно ще се състои след избирането и назначаването на прокурист, още следващата седмица. Целта на срещата ще бъде служителите да получат информация, без тя да бъде препредавана от други лица.