Владислав Горанов: Обещаният ръст на икономиката е реалност, за тази година вероятно ще достигнем 100 млрд. лв. БВП

Владислав Горанов смята, че ГЕРБ винаги се стреми да поправя грешките си в интерес на обществото.

 

Заявените ръстове на икономиката по време на предизборната кампания вече са реалност. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ.

Горанов смята, че технологията на властта е това, което различава ГЕРБ от опонентите.

“За тази година вероятно ще достигнем 100 млрд. лева – нещо, нечувано при влизането ни в ЕС“, посочи той.

Данъчната политика не бива да бъде променяна, ниските данъци, макар да не са самоцел, показват отношението към управляваните. Отделният човек е по-важен от това ние да взимаме решения за доходите на хората, да харчим вместо тях, коментира Горанов.

„Икономиката напредва с добри темпове, може и по-добре, но загубихме време, години на Прехода, цветът на нацията или емигрира, или премина в нетрудоспособна възраст“, поясни Владислав Горанов.

„Инвестицията във физическа инфраструктура е изключително важна, правим ги през цялото време и имаме много успехи. Инвестицията в човешкия капитал е вече дори закъсняла. Благодаря на ръководството, че се съгласи да изведе образованието в центъра на нашите политики“, заяви той.

“Невинаги сме били успешни, но винаги сме се връщали на власт, защото управляваме с отговорност и всеки път, когато намерим грешка, търсим начин да я поправим“, обясни финансовият министър.