Читателите ни пишат: Източва ли общински средства кметът Алексиев с подписването на 51 договора за изземване на земеделски земи от дружеството на Георги Милев „Петрол Драгичево”-Перник?

Пламен Алексиев

Общинските съветници в Радомир и прокуратурата са сигнализирани с цел да се направи проверка

ОбС да направи ревизия как са похарчени 50 000 лв. за футболния отбор на града

 

Кметът Пламен Алексиев е подписал 51 заповеди за изземване на земеделски земи от едно и също дружество – „Петрол Драгичево“ ЕООД-гр. Перник, собственост на Георги Милев. Това се твърди в заявление, адресирано до общинските съветници в Радомир с призив да се провери става ли въпрос за източване на общински средства. В сигнала до ОбС се твърди, че това се е случило след телевизионното предаване по БТВ с участието на Ванюша Любчов Агаин от с.Владимир. „Подписани са 51 заповеди, вместо в една заповед да се конкретизират всички земеделски земи, предмет на изземване, за да мине с едно дело. Но това вероятно е схема за източване на средства чрез завеждането на 51 броя дела, които предварително са обречени, затова тези неща трябва да се проверят от компетентните органи. Дали крайната цел не е да се присвоят 21 000 лева от общината под формата на адвокатски хонорари? Вероятно вместо юристите на общината да се явяват по тези 51 броя административно-наказателни дела, висящи пред Радомирския районен съд, се ползват услугите на външен юрист със съответното заплащане? В тези 51 броя заповеди за изземване на земеделски земи фигурират и земеделски земи, които не се ползват под каквато и да е форма от дружеството, от което се иска да бъдат иззети, и това е известно както на общинската администрация, така и на кмета Пламен Станков Алексиев, но са описани, само и само да се правят бройки дела и да се източват общински средства. Всичко това трябва да се провери. Дали сценарият не е след загубата на делата на фирмата на Милев да бъдат заплатени направените съдебни и деловодни разноски, включително и за адвокат, което ще надхвърли сумата от 21 000 лева, или общата загуба за общината е за над 40 000 лева, без да се реши проблемът?  След приключване на делата на първа инстанция дали кметът Пламен Станков Алексиев ще обжалва постановените съдебни актове, за да увеличи загубите на общината? Дали ще изплати доброволно присъдените суми на дружеството, или ще чака да се образуват изпълнителни дела с нови такси и адвокатски хонорари, след като е приютил в общината юристи със съмнителна юридическа подготовка или уязвими от друга гледна точка? Общинските съветници може да посъветвате кмета да задължи юристите в общината да се явяват по делата в бъдеще, а изплатените хонорари за външен юрист да им бъдат удържани от трудовите им възнаграждения.

Може да вземете решение да се направи ревизия дали са похарчени и за какво гласуваните 50 000 лева за футболния отбор на града, тъй като в обществото се говорят разни факти, които ако са истина, са изключително страшни. Сигналът ще бъде подаден и в прокуратурата освен в ОбС”, пише в документа.