Победа лиши Августин Спасов от медалите на световното първенство по борба до 23 г.

Августин Спасов (вляво) изпусна медал от СП до 23 години.

 

Състезателят на клуб “Васил и Георги Илиеви” се нареди пети след загуба от казахстанец

 

 

Една победа лиши състезателят на клуба по борба “Васил и Георги Илиеви” Августин Спасов да се окичи с медал на световното първенство за младежи до 23 години. На шампионата на планетата в Бидгошч, Полша, кюстендилският национал се класира 5-и в кат. 59 кг.

В първата си среща Августин Спасов победи съперник от Беларус с 4:2 точки. След оспорвана среща във втория кръг българският борец отстъпи на бъдещия световен шампион от Куба с 3:5 точки.

“В много атрактивна среща Августин надделя в репешажите над силен съперник от Иран с технически туш и 15:7 т. За съжаление в битката за бронзовия медал борецът ни загуби от състезател на Казахстан, като не реализира изцяло своите възможности”, коментира главният треньор на кюстендилския клуб Валери Райчев.

Августин Спасов заминава на лагер на Белмекен, където от днес започва подготовка с националния отбор мъже в класическия стил. Другият национал от кюстендилския клуб и Спортист №1 на Кюстендил Милослав Методиев очаква нова покана за лагер в Турция и може да пропусне подготовката на Белмекен.

Спортен клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” организира за 19 декември традиционния вече Коледен турнир за деца, момчета и момичета.