Синът на ГЕРБ съветника от Петрич Живко Коемджиев – Асен, рине сняг за 50 000 лв. по направлението Подгорски и Марикостински район

Живко Коемджиев

Синът на ГЕРБ съветника Живко Коемджиев – Асен, и тази година ще рине сняг в Петрич, но този път само по направлението Подгорски и Марикостински район с обща дължина 97 км. Фирмата на Асен Коемджиев „Живел енерджи” ООД печели поръчката за 50 000 лв. Снегорини на Коемджиев ще бръмчат по направлението Първомай-Габрене-Златарево, отклоненията за селата Беласаца, Камена, пътя Кърналово-село Рупите, Кърналово-Дреново-Яково, Петрич-хижа „Беласица”, отклонението за село Рупите и за местност Рупите, пътят Генерал Тодоров-Хърсово, отклонение за села Ръждак, отклоненията за село Митино, Тополница, Марикостински минерални бани, отклонението за село Чучулигово-Кулата, пътят Рибник-Богородица-Дреново, отклоненията за с.Михнево и с.Гюргево.

Останалата част от поръчката е спечелена от традиционния участник (за зимното поддържане на пътищата в южната община „Растер – Юг” ООД с управители Радослав Костов и Антон Муртов.

Събирайки 100 точки, благоевградската фирма печели безапелационно почистването от снега и опесъчаването на уличната мрежа в града с обща дължина 95 км. Стойността на поръчката е 55 000 лв.

Машини на „Растер” ще шарят и по направлението Огражденски район, оценено на 50 000 лв. Така до 31 май фирмата ще има ангажимента за зимната поддръжка на общинските пътища Струмешница-Гега-Баскалци с дължина 17 км, отклоненията за селата Долна Крушица, Кладенци-Долене-Волно, Вишлене; Чуричене, Куково, пътят Мендово-Долна Рибница-Крънджилица и Куково-Яково-Драгуш-Крънджилица.

Фирмите са задължени да уведомят в община Петрич, когато машините излизат на терен, за да се регистрира началният час, точният брой на машините и каква точно дейност ще се извърши. Фирмите ще уведомяват общината и кога точно са приключили работа. Машините ще имат 4 часа за почистване на поверения им район и 8 часа при усложнена пътна обстановка. Чистенето ще започне при снежна покривка от минимум 60 мм. „Растер-ЮГ” ще взема по 42,80 лв. без ДДС за снегопочистването на 1 км път, за отстраняване на преспи тарифата е 69,10 лв. без ДДС, извличането на кола от снега ще се таксува 104,53 лв. без ДДС. Опесъчаването е с цена от 44,70 лв. на куб. метър без ДДС.

За снегопочистване на 1 км „Живел” са сложили цена от 42,50 лв. без ДДС, опесъчаването е 69,05 лв. без ДДС, тегленето на кола от преспите е 104,20 лв. без ДДС, опесъчаването 36,05 лв. без ДДС.