Летящо паве на косъм да размаже главата на Вероника Чакърова в Дупница, поломи магазина й

Собственичката на магазина Вероника Чакърова

 

Градски рейс с номер КН3124АВ взе завоя с по-висока скорост, захапа паве от тротоара и го „изстреля” срещу мен, шофьорът не спря да види има ли жертви, разказа бизнесдамата

В шок съм, извадих късмет, че съм жива, пуснах жалба и в общината, заяви още Вероника

Бизнесдамата Вероника Чакърова оцеля на косъм, след като паве влетя в бутика й в Дупница и за малко да я премаже.

Павето е минало през стъклото на витрината и е паднало до бюрото.

Инцидентът станал заради автобус на градския транспорт, който с голяма скорост навлязъл в завой на ул. ”Свети Иван Рилски” №20. „Късмет, че не загинах. Късмет е, че не осакатях”, сподели изплашената Вероника, която мръзне втори ден със счупена врата, защото фирмите за дограма в Дупница са претрупани от работа.

Съседът по магазин Рамзи също е шокиран от инцидента с Вероника.

Потресен от инцидента е и съпругът на  Вероника – Спас Чакъров. Той недоумява защо майсторите не са поставили ограничителна лента върху паветата. „Можеше да загине дете или друг невинен човек”, коментира Спас.

„Инцидентът става около 15,15 ч в неделя при сфетофарите на ГУМ в Дупница, когато автобус на градския транспорт КН3124АВ влезе с по-голяма скорост в завоя надясно на ул. ”Свети Иван Рилски” №20 и стъпи с дясна гума върху тротоара на пешеходната пътека. Захапа паве, оставено от строителна фирма след замазка на шахта, и изтреля павето на 4 м право във  вратата на бутика”, разказа Вероника. Изпадналата в шок и ужас от силния трясък при счупването на двойния стъклопакет на вратата – витрина, тя още не може да дойде на себе си. Сподели, че е изживяла огромен стрес.

„Имах късмет, че седях на бюрото си и то ме предпази по някакъв начин. Ако се бях навела, павето щеше да ме удари в главата. Стъклата от двойния стъклопакет на вратата като ками летяха срещу мен, а павето тупна на сантиметри от бюрото. Шофьорът на автобуса също е чул гърма от ударената и счупена врата, но дори не спря, не дойде да види жива ли съм, пострадала ли съм, има ли жертви, избяга от местопроизшествието. Излязох през стъклата и се затичах след автобуса, записах му номера и пешеходци, видели инцидента, се затичаха след автобуса, но шофьорът не спря. На следващия курс застанах на пешеходната пътека и помахах на шофьора да спре, но той ме подмина.

Нито вчера, нито днес никой не дойде от автобусната фирма да ми се извини за инцидента. Пуснах жалба до кмета Методи Чимев. И шофьора, който е влязъл в завоя с по-висока скорост надясно, има вина, че качи гумата на тротоара, но и от отдел „Строителство” не са сложили ограничителна сигнална лента около замазката на шахтата”, разказа Вероника.

По чудо не са пострадали клиенти и пешеходците, намиращи се в близост на произшествието.