Вливането на експериментално лекарство повлия добре на болния от тумор на ухото Иво Христов от Радомир

По препоръка на лекарите в Германия лечението с Авастин-400 ще продължи в следващите 3 месеца

Туморът в лявата ушна кухина на Иво Христов от Радомир  не е променил размерите си. Добрата новина стана причина болното момче да се усмихна. То стана известно в цяла България с жаждата си за живот и волята си да се бори с изключително тежкото заболяване. През 2014 година лекари откриват тумор в мозъка му. Тогава е едва на 12 години. Детето е притеснено и непрестанно питало майка си дали ще остане живо. Тежкото заболяване обаче не го прекършило. Заедно със семейството си Иво не само започва тежката битка за оцеляване, но и… започва да пише. Зад гърба си той има вече три книги. Именно писането се оказва най-добрата рехабилитация за юношата, който е претърпял четири операции – една в България и три в Германия, където в Хановър има неврологичен институт, лекуващ хора с проблеми в гръбначния мозък. Всеки месец Иво преминава през процедура, сходна с химиотерапията – влива му се лекарство, което се води експериментално, поради което не се заплаща от държавата.

След последния контролен преглед в клиника в Германия станало ясно, че туморът в лявата ушна кухина на Иво не е променил размерите си. Това е добрата новина, която сподели сестра му Франческа в социалната мрежа. „Тази вечер ще бъда вестоносец на добри новини! Изследванията, които преди седмица бяха направени в Германия, показват, че туморът в лявата ушна кухина не е променил размерите си през последните месеци. По препоръка на лекарите в Хановер лечението с Авастин-400 ще продължи в следващите три месеца. Вече знаете, че то ще бъде поето от Фонда за лечение на деца в чужбина. Следващият преглед по план ще бъде направен през февруари. Сърдечно благодаря на всички хора, които отново бяха до нас, а знам, че и винаги ще бъдат. На всички, които закупиха от нашите сувенири, и на тези, които дариха от своите вещи в подкрепа на брат ми. На онези няколко човека, които организираха рождените си дни и помолиха гостите си да подкрепят Иво финансово, отказвайки се от своите подаръци. Те предпочетоха да останат анонимни, но за доброто трябва да се говори. И не на последно място – на непознатата за мен жена, която помогна с половината сума за прегледа. Прекланям се пред добрината на хора като вас и всеки ден благодаря, че ви има.

В момента сме в голяма подготовка за огромно събитие следващия месец и за момента ви издавам само датата, за да я оградите в календара още тази вечер. На 19 декември ще се проведат няколко събития в едно, свързани с кампанията ни и с творчеството на младия ни талант. Скоро ще издам повече подробности и ще ви очаквам, за да споделим тази вълшебна вечер заедно. Отново благодаря безкрайно много за подкрепата ви!”, написа Франческа.