22 имота на „Мини Бобов дол ” в несъстоятелност останаха непродадени

 

Синдикът на дружеството Людмила Лозанова отново поставя на тезгяха бивши канцеларии и кафенета в Белия дом в миньорския град след два провалени търга

 

Десетки имоти на мините в Бобов дол останаха непродадени, след като на търговете, проведени преди дни от синдика на “Мини Бобов дол” ЕАД в несъстоятелност, не се явиха купувачи. Синдикът Людмила Лозанова бе обявила за продан 22 самостоятелни обекта, за които В офиса на синдика на ул. „Капитан Тодор Ночев” в столицата не са подадени оферти и на 21 ноември не се е явил нито един кандидат да ги придобие.

Имотите представляват бивши канцеларии – за делова и административна дейност, заведения за обществено хранене (кафенета), таванско помещение и др., намиращи се в административната сграда на бобовдолските мини (наричана от местните Белия дом), повечето от които са с начални тръжни цени от 1 000, 4 000 и 5 000 лв. Има и обекти със стъпка за наддаване в размер на 300 лв.

След провалилите се търгове имотите ще бъдат обявени отново за продан, за което предстои да се иска ново съдебно разрешение. Очаква се новата процедура да бъде проведена в началото на 2018 г.

За тази година това е вторият провален търг за продажба на въпросните имоти, поставени на тезгяха още през м. юли, за да се покрият дългове на дружеството в несъстоятелност, включително и за неизплатени заплати на работниците. „Заради липса на интерес не бе продаден нито един обект. Предстои да искаме разрешение от Окръжен съд – Кюстендил, за нова продажба на това имущество. Тя ще бъде след Нова година”, обясниха от офиса на синдик Лозанова.