Сърбия предупреди Балканите: Оръдията замлъкнаха, но опасността остава

 

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че „оръдията са замлъкнали“, но на Балканите опасността все още съществува, съобщи радио B92. Поради тази причина по думите му е важно да се запази стабилността в региона. Вучич направи този коментар на среща в Белград с делегация от младежката организация на Европейската народна партия.

„Сърбия е на европейския път – преди всичко на пътя на запазването на мира и стабилността в региона“, заяви Вучич, подчертавайки, че това е от решаващо значение за икономическото развитие на Западните Балкани.

„Надявам се, че ще създадем икономически съюз, че нашита камиони няма да стоят на границата, и ще позволим по-бърз растеж на всички страни от Западните Балкани“, заяви държавният глава на Сърбия. Той каза, че трябва да има сътрудничество между бившите югославски страни. Това сътрудничество по думите му трябва да бъде разширено с България, Гърция и Румъния.

„Страните няма да оцелеят, ако не могат да задържат младите хора“, заяви Вучич. Президентът добави, че членовете на Европейската народна партия носят голяма отговорност, защото те са на власт в много европейски страни. Вучич изрази надежда, че Европа ще разбере опасността, която съществува, и ще успее да я преодолее, изграждайки по-силна Европа, която ще включва и Западните Балкани.