ЧРД!Йорданка Фандъкова връчи почитен плакет на кмета на Банско Георги Икономов на връх рождения му ден, почетоха го Йенс Кристенсен – заместник генералния директор на Европейската комисия, Елен Герджиков – председателят на Столичния общински съвет и президент на София 2018, заместник-министъра на спорта Ваня Колева, евродепутата Андрей Ковачев и др.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подари почетен плакет за рождения ден на кметът на Банско Георги Икономов като знак на признание за приноса му в областта на спорта е туризма с пожелание за благоденствие. Трогнат, градоначалникът разказа за чудесните мероприятия съпътствали рожденият му ден днес:

Днес, на рождения си ден,
и в качеството си на кмет на град, носител на титлата Европейски град на спорта за 2017 г., участвах в конференцията на тема „София – европейска столица на спорта”. Събитието бе част от официалното обявяване на столицата ни за европейската столица на спорта за 2018 година. В присъствието на Йенс Кристенсен – заместник генералния директор на Европейската комисия, Елен Герджиков – председателят на Столичния общински съвет и президент на София 2018, заместник-министъра на спорта Ваня Колева, евродепутата Андрей Ковачев, председателят на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта – Франческо Лупатели, и заедно с представители на други общини – носители на титлите градове на спорта като Стара Загора, Пловдив, Бургас и Русе, коментирахме значимостта на тези общи европейски инициативи. Идеята на г-н Лупатели, зародила се само преди 18 години, вече е общоевропейска инициатива, стремяща се към популяризиране на спорта като начин на живот, като източник на здраве и тонус, на толерантност и спортсменство, като метод за социализация.
С кратка презентация отново показахме защо Банско бе избран да бъде град на спорта, наред с повече от 400 европейски града. Подпомагането на дейността на близо десет различни видове спорт, домакинството на над 70 събития от най-различен ранг всяка година, масовите детски школи, оказваната подкрепа за спортните прояви, няма да приключат с преминаването в следващата календарна година. Напротив – ще продължим да търсим начини да подобряваме спортната инфраструктура и да бъдем коректен партньор. 
В знак на уважение от страна на домакините към личния ми празник, ми бе връчен почетен плакет на Столична община от името на кмета й, г-жа Йорданка Фандъкова. С посланието за здраве и благополучие.
Нека пожелаем успех на София като столица на спорта през предстоящата година. 2018 година ще бъде годината на България – София е европейската спорта столица, Пловдив – европейската културна столица, а още от месец януари започва Българското председателство на Съвета на ЕС. Погледите на Европа ще бъдат насочени към нас. Сигурен съм, че тя ще преоткрие страната ни като равностоен партньор, като място със съхранена природа, ценности и култура.