Ротари клуб дари кувьоз на общинската болница в Дупница! Събра рекордните 14 000 лв. на коледния бал, съветничката Даниела Симова откупи реплика на знамето на Райна Княгиня

От ляво надясно Тодор Василев, д-р Борис Попов и Йонко Гергов

Президентът Йонко Гергов връчи приза „Ротарианец на годината” на бизнесмена Стефан Стоянов

 

Над 14 000 лв. събра Ротари клуб на благотворителния търг, провел се по време на 18-ия коледен бал на ротарианците в  Дупница.

Бизнесменът Стефан Стоянов (в средата) е удостоен с приза „Ротарианец на годината”.

Това е най-голямата сума, набирана през годините на традиционния бал на клуба за Коледа. С рекордна сума бизнес дамата и общински съветник от ГЕРБ Даниела Симова откупи реплика на знамето на Райна Княгиня.

Бизнесменът Александър Палчев също дари крупна сума, с която откупи няколко от предметите в търга. Всички, присъстващи на бала, също направиха своите дарения в подкрепа на каузата, която тази година е под мотото „Спорт и здраве срещу дрогата”. Средствата ще бъдат разходвани за провеждането на най-различни инициативи и дейности за подпомагане борбата срещу един от най-коварните съвременни пороци – употребата и зависимостта от наркотични вещества.

На коледния благотворителен бал са събрани 14 000 лв.

Благотворителният бал бе открит от президента на Ротари клуб-Дупница адвокат Йонко Гергов, който благодари на всички членове, гости и местен бизнес за ангажиментите, поети и изпълнени през изтеклата година, реализираните каузи и многобройни кампании.

„Благодаря за активната подкрепа на всички вас, за големите сърца, които носите. С общи сили ние ще продължим да се борим и отстояваме правото на хората да водят един по-добър и по-достоен начин на живот”, каза Йонко Гергов.

Ротарианците на Дупница направиха и поредното дарение на общинската болница – нов и модерен кувьоз за Родилно отеление на стойност 12 000 лв. Той бе връчен официално от миналогодишния президент на клуба Тодор Василев на завеждащия Родилно отделение д-р Борис Попов.

Дарението е продължение на миналогодишната инициатива, когато бяха набрани средства за закупуване на медицинска апаратура за Родилно и Детско отделение. Идеята им бе в съответствие с една от глобалните насоки на действие на Ротари – “Детско и майчино здраве”. Ротари клуб-Дупница от години работи последователно в тази насока, организирайки многобройни активности. Във времето за Детско отделение бяха закупени инхалатори за всяка стая, спални комплекти, организирани безплатни медицински прегледи на всички ученици от 1-ви до 3-ти клас, проведе се изследване за диабет във всички училища и още мн. др., припомниха от Ротари клуб.

На коледния благотворителен бал бяха връчени различни отличия на членове за активна работа в Ротари и Ротаракт, а призът „Ротарианец на годината” бе присъден на дупнишкия бизнесмен Стефан Стоянов.

Балът премина при изключително силен интерес, присъстваха около 150 души. Официални гости бяха кметът на община Велес и президент на Ротари клуб-Велес Аце Коцевски, Райка Арабаджиева – асистент дистрикт гуверньор, народният представител Иван Ибришимов, заместник-кметът на община Дупница Крум Милев, общински съветници от различни политически партии.