Липса на кворум провали сесията на местния парламент в Бобов дол, кметът Величкова: Сред най-важните теми бяха бюджетът, сметището, ремонти на язовири

Елза Величкова

 

Липсата на кворум провали заседанието на Общинския съвет в Бобов дол вчера (05.12.). Сесията не се състоя заради отсъствието на над 50% от общинските съветници, чийто брой е 13.

Заради липса на кворум сесията не се състоя

За заседанието дойдоха само петима – Борис Дашков, Десислава Александрова и Мая Спасова от ГЕРБ, представителят на управляващото мнозинство на БДЦ Константин Динев и Йорданка Рангелова (БСП). Присъстваха и кметът Елза Величкова, зам.-кметът Детелина Борисова, кметове и кметски наместници на селата, служители в общинската администрация, които след достатъчно изчакване съветниците да се съберат напуснаха залата. „Ще настоявам в най-скоро време да се проведе редовно заседание. Сред най-важните докладни бяха актуализацията на бюджета, за сметището, за язовири, на които предстоят ремонти”, коментира кметът Величкова.

Дневният ред включваше актуализация на инвестиционната програма на общината в частта „Капиталови разходи” за 2017 г., безвъзмездно предоставяне на общински публични вещи за нуждите на инспекторите от Детска педагогическа стая и полицейските инспектори, на употребявани челен товарач, товарен автомобил и спомагателно шаси на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” и продажба на негодни за употреба от общината МПС-та.