Прокурор Ивайло Василев реши: Управителят на парка в Дупница Димитър Недев не е рекетирал Георги Стойнев-Капуто

Ивайло Василев

Стойнев се изживява като шефа на парка, щом му направя забележка, заплаши ме с уволнение, ще го съдя за клевета и набедяване, заяви Недев

 

Прокурорът от Районна прокуратура-Дупница Ивайло Василев остави без уважение жалбата на бившето ченге, сега топ ресторантьор на Дупница, Георги Стойнев срещу управителя на градския парк Димитър Недев.

Георги Стойнев

Ексченгето от бандата на Братя Галеви с екзотичното име Капуто натопи в прокуратурата управителя на парка, като заяви, че му развалил купона, влетял в заведението и собственоръчно намалил звука на уредбата. Освен всичко Стойнев заяви, че Недев го рекетирал и заплашвал.

Димитър Недев

„Жалбата на Стойнев е в духа на поговорката „крадецът вика дръжте крадеца”. Стойнев не се съобразява с никакви правила и заповеди. Музиката му е истинско издевателство и мъчение за всички, които се разхождат и искат да си почиват в парка. То не е музика, а някакво торнадо. Освен това влиза с колата си в парка, все едно му е бащания, и гази общинската наредба, която спазват всички останали наематели на заведения в парка. А      з не съм измислил наредбите, а изпълнявам служебните си задължения. Стойнев обаче се изживява като шефа на парка. Моля го учтиво да намали музиката, което е изискване на общината. Той обаче тръгва срещу мен грубо: „Кой си ти, за да ми казваш какво да правя, аз ще те наглася, до седмица ще бъдеш уволнен.” Освен всичко той ме злепостави и публично, като изсипа куп обиди в публичното пространство за мен. Сега след решението на прокуратурата възнамерявам да заведа дело за обида, клевета и набедяване. За свидетели ще призова журналистите, които зная, че ще потвърдят всяка лъжлива дума на Стойнев”, каза Димитър Недев.

Прокурорът Ивайло Василев е категоричен, че Недев е изпълнявал съвестно служебните си задължения и постанови „отказвам да образувам досъдебно производство”.

Както „Вяра” писа, Георги Стойнев стопанисва едно от най- атрактивните заведения в парка, но в продължение на 3-4 години отказва да плаща наем на общината. Това не му пречи да върти бизнеса си и да има претенции към управата.