Кметът Герчев запали светлините на коледното дръвче в Разлог

 

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев запали светлините на коледното дръвче в центъра на града. Разлог засия празнично с хиляди светещи пана и гирлянди. Общински куклен театър-Благоевград гостува и тази година на тържеството.

Актьорите, с прекрасната си игра, докоснаха многобройната публика, а постановката „Коледари-сурвакари“ впечатли и разсмя малки и големи. Заедно с коледната елха грейнаха светлините и по улиците и центъра на град Разлог. Общинската администрация  осигури хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви на възловите улици и централната градска част.

Коледа и коледният дух в Разлог могат да бъдат почувствани и от „Булевардът на елхите“ – инициатива на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“, което за пета поредна година доставя удоволствие на разложани и техните гости. Мероприятието се осъществява с подкрепата на община Разлог, а тази година в него взеха участие младежи от Португалия, Италия, Германия и Испания. 30-те елхи бяха украсени от различни институции, училища, фирми, сдружения, неправителствени организации и др.

Следващото най-чакано събитие в Разлог е „Старчевата“ -новогодишният кукерски карнавал, който събира хиляди на Централния площад в Разлог. Гоненето на злите сили започва от 10,30 ч. на 1 януари.