Биг Бенд- Благоевград с традиционен коледен концерт

 

Биг Бенд- Благоевград ще зарадва жители и гости с традиционен коледен концерт. Почитателите на музиката ще имат възможност да се докоснат до таланта на музикантите от Биг Бенд на 11 декември (понеделник) от 19:00 часа в зала „Яворов”. В музикалния поздрав на Биг Бенд-Благоевград, с диригент Борис Янев,  ще се включат и  солистите Христина Палева, Милан  Георгиев, Александрина Механджийска и  ученици от НХГ „ Св. св. Кирил и Методий“.

Концертът е част от празничната програма на община Благоевград, която преминава под мотото “Сподели любов, сподели добро…”.

Под съпровода на благоевградския бенд ще бъдат изпълнение световни хитове, като Feliz  Navidad, Jingle Bells, Santa Claus is coming to town, вечните коледни песни „Тиха нощ, свята нощ“ и „Коледна нощ“.

Изненадата в коледната проява ще бъде  гост-изпълнителка от Щутгарт, Германия, която ще изпълни две песни на популярната немска поп изпълнителка Андреа Берг. Също така в тазгодишния коледен концерт Биг Бенд-Благоевград включват и танци. Възпитаниците от курса по спортни танци на Десислава Петачка ще вземат участие и ще направят своя поздрав към жителите и гостите на града.

Коледната програма продължава до януари месец, когато ще бъде закрита с  Х общински фестивал на сурвакарските игри, съобщиха от общината.