Благоевград и „Франкофоли. Благоевград“ с номинация за наградата „Туристическо събитие“ от Министерството на туризма

????????????????????????????????????

 

Община Благоевград е с номинация за приз в Годишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма.  Номинацията е в категория „Туристическо събитие“ и е за организиране на фестивала Francofolies.Blagoevgrad, което през 2017 година се проведе за трети пореден път и привлече над 30 хил. души. Всеки желаещ може да пусне своя глас до 10 декември на сайта на Министерство на туризма http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/  .

За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура, направено от едно устройство.

Фестивалът Francofolies. Blagoevgrad е едно от 100-те най-големи франкофонски събития в света за 2017 година. Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на Република Франция Франсоа Оланд.

Благоевград е избран да бъде включен в проекта „Голямата обиколка“ лично от министъра на външните работи на Франция.

В досегашните три изключително успешни издания на фестивала на сцената се качиха един от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музикална сцена – ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, Паров Стелар и много други световни звезди.

В надпреварата, организирана от Министерството на туризма, са включени 16 категории, които ще представят постигнатото през изтеклата година.

Наградите ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.