БСП – Кюстендил пуска с мръсна газ в кметската надпревара Евстати Велинов, обра подкрепата и на ексгубернатори от ГЕРБ

Петър Паунов

 

Бившите губернатори от ГЕРБ Любомир Анчев и Владислав Стойков, бившият областен координатор и ексдепутат на ГЕРБ Валентин Микев издигат кандидатурата на Евстати Велинов от БСП за кмет на Кюстендил, похвалиха се от общинското ръководство на БСП в областния град.

Владислав Стойков

Явно новият общински председател на червените в Кюстендил Росен Раденков е хванал здраво юздите на партията в града и си подготвя терена от рано.

Любомир Анчев

Хора от щаба на общинската структура на БСП в Кюстендил съобщиха, че Раденков е вдигнал здраво мерника на герберите и се цели право в кметския пост. Те са категорични, че цел №1 е намирането на силна кандидатура за местните избори след 2 години, а междувременно Раденков иска да е силна опозиция в ОбС – Кюстендил.

Валентин Микев

Червените очертаха и критериите, на които да отговаря техният кандидат за кмет, а именно – да е известен, да е с добро име в обществото, да е финансово независим от държавата и общината и да е на около 50-годишна възраст.

Тези критерии бяха напаснати към изпълнителния директор на „Овергаз” в Кюстендил – Евстати Велинов.

Интересното в случая е, че освен червените кандидатурата на Велинов подкрепиха и представители на други партии. Подкрепата си заявиха бившият председател на РЗС – Кюстендил, Младен Ризов, експредседателят на „Атака” Владислав Лещански, бившите губернатори Валентин Микев, Владислав Стойков и Любомир Анчев. Също така и бившият кмет Людмил Стоянов, бившият зам. областен Людмил Стоянов, братът на Велинов Емил, прочул се като адвоката на Братя Галеви, екссъветниците Вася Пешева и Петър Макенджиев, още партиите АБВ, „Движение 21”, Люко К – бизнес групировка, осъдила община Кюстендил.

„Евстати Велинов е член на БСП от дълги години, бил е общински съветник три мандата и в момента оглавява газовата компания в града. Известен е с това, че не одобрява управлението на кмета Паунов и има големи и стойностни идеи за развитието на града, но за тази работа трябва да стане кмет, а той има необходимите качества и подкрепа”, хвалят своя човек от БСП.

Потърсихме за коментар политиците, дали подкрепа за Велинов. Никой от тях обаче не беше открит за коментар.

Областният лидер на БСП Станислав Павлов беше категоричен: „Официално не сме издигали никакви кандидатури. Твърде възможно е да се ширят клюки из редиците на БСП. Смятам, че може да разгледаме кандидатурата на Велинов за кмет, но още е рано за подобни сметки”.

Депутатът от БСП – Кюстендилска област, Иван Ибришимов беше искрено учуден от новината: „От вас научавам за подобна офанзива. Изборите за кмет са далече”.