Лидерът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов: Синдикатът е лоялен партньор на община Перник, градът се раздвижва икономически

Областният управител Ирена Соколова с Манолов и регионалния лидер на синдиката Любомир Жотев

 

 

КТ „Подкрепа” ще продължи да бъде лоялен партньор на местната власт в Перник, заяви президентът на «Подкрепа» Димитър Манолов на среща с кмета Вяра Церовска. По-късно градоначалникът откри и двудневния Национален конфедеративен съвет.

Срещата на кмета Вяра Церовска с лидера на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов

„За мен лично е важно да има изключително добра комуникация, постоянен диалог между всички институции – държава, община, работодатели и хората, които правят България такава, каквато е. За мен е много важно конфедерация „Подкрепа“ да има своето реално участие, да се чува нейният глас и да се чувстват по-добре тези, които изграждат нашата страна. Желая ви наистина да работите за това, за което вие самите сте призвани, за да има по-добра и по-силна икономика“, сподели кметът.

„Както всички знаем, местната власт е най-близо до хората. Тя е първата, до която стигат всички проблеми. Тя го отнася за всичко, което се случва навсякъде, виновна е дори, че вали дъжд или сняг», каза с усмивка Манолов.

„За първи път, откакто съществува „Подкрепа“, се провежда конфедеративен съвет в Перник“, заяви председателят на местния синдикат Любомир Жотев и пожела успешен форум.

За КТ „Подкрепа” Перник е важен град, защото за добро или за лошо той е много близо до столицата. Нека припомня, че преди години половин София работеше в Перник, сега повече от половин Перник си изкарва препитанието в столицата, сподели лидерът на конфедерацията. Димитър Манолов допълни, че вече в града се забелязва икономическо раздвижване, появяват се инвестиционни намерения и би било прекрасно те да се реализират. Надявам се Перник да си върне старата индустриална слава и в тази насока са насочени нашите синдикални услия, допълни синдикалният лидер.