Зам.-кметът Хр. Шопова откри „Часът на приказния разказвач“ в Благоевград, известният футболист Светослав Дяков чете приказки на децата

„Новите дрехи на царя“ бе първата приказка от най-обичаната инициатива в Коледен фестивал 2017 на община Благоевград „Часът на приказния разказвач“. Началото на поредицата от приказни вечери постави заместник-кметът Христина Шопова. Тя призова малките гости във фоайето на общината да напишат своите писма до Дядо Коледа и да ги пуснат в кутията, която се намира пред елхата в центъра на града, и допълни, че в Благоевград са най-умните, най-прекрасните, най- талантливите деца в цяла България.

 

Фоайето на община Благоевград се превърна в декор от приказката по Ханс Кристиан Андерсен „Новите дрехи на царя“. С помощта на актьорите от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ децата от публиката станаха главни действащи лица в един различен и нестандартен прочит на произведението. Смях, емоции, настроение, гарнирани с вкусен чай и бисквитки, озариха нестандартното пространство около коледната елха и камина в общината.

Поредицата „Часът на приказния разказвач“ продължава, когато една футболна звезда взима книжката с приказки. Светослав Дяков ще чете „Коледна приказка за най-малките“. Отново се очаква да валят изненади за най-малките жители и гости на Благоевград.