4 деца живеят в пълна нищета в Коларово, Миропа: Едното е болно от епилепсия, храня ги с вода, кметът Бръчков да ме вземе на работа

Сем. Пеловски – Миропа е в средата, отопляват само 1 стая в дома си.

 

Семейство Пеловски от 10 дни е без ток, кметът на петричкото село Атанас Гошев: Децата не трябва да страдат заради грешките на родителите си, социалните са им дали всичко необходимо

 

Четири деца живеят в мизерни условия в къща в петричкото село Коларово.

Кметът Гошев

Едно от тях е с епилепсия, а в къщата в момента няма ток от 10 дни, отоплява се само една стая. Семейство Пеловски разказва, че няма пари за сметките, защото е теглило кредити заради болното дете. Няма и работа. Затова децата не са яли от вчера, днес ги чака само вода. Семейството показа, че хладилникът им също е празен. В него има само лекарства. Всички деца в момента са болни. Имат направление за лекар, но не могат да ги заведат, защото няма с какво да тръгнат. Според социалната служба в Петрич домакинството е подпомогнато по всички възможни начини.

Празният хладилник

„Първо гледаме да спасим децата, за нас, както се казва, вече сме си ойдели. Теглим кредитите заради болното дете. То беше на 4 месеца, когато получи гърч. Тогава сестра ми изтегли 600 лв., погаси ги, но детето не се оправи. Едно ходене до София ни е 200 лв. таксито. Искам работа от кмета на общината Бръчков. Закъде по-напред да са парите. Погасихме някоя сметка за ток. В момента токът ни е 333 лв., над 200 лв. е сметката за телефон. Над 200 лв. давам за мляко, почти толкова за помперси. Бащата е с някакви умрели коси. Вода ще ядат, какво друго…”, разказа Миропа. Тя обясни, че е питала за работа по цеховете, но оттам казвали, че няма места. „Не се плаша от работа, искам да започна някъде. Дъщеря ми е бременна, но след работа мога да й помагам”, обясни Миропа.

„Съжалявам само за децата, грешките на родителите не би трябвало да се отразяват на децата, но за съжаление те страдат”, каза пред bTV кметът на Коларово Атанас Гошев. „Това, което трябва да се даде от социалните, те са го получили. Няма нещо, за което да са подали документи и да не са го получили. А това, че то е малко и не достига, това е вече друг въпрос”, допълни Гошев.

„Трябва и сами да си помогнете. Това, което можем да направим, е еднократна помощ, тя пак няма да ви стигне”, каза още той на семейството.