Читалище „Царичина 2008” събра приятели на коледен концерт в Бобов дол, кметът Елза Величкова изпрати кошница с цветя

Женският народен хор при читалището изпя молитвата за благоденствие на всички жители на община Бобов дол - „Тебе поем“ на Добри Христов, коледни песни, песни от пиринския и шопския фолклор

 

Женският народен хор на Димана и Боян Боянови изпя молитва за благоденствие на всички жители на общината

Разказвачката на шопски хумор Елена Решоткина разсмя залата, малката Цветелина показа индийски танц

 

Коледен концерт под надслов “Царичина и приятели” събра много гости в голямата зала на читалище „Царичина 2008” в Бобов дол.

Ст. експерт в общината П. Петров поднесе цветя на самодейците от името на кмета Величкова

Сред гостите бяха Елеонора Христова – зам.-председател на ОбС, представители на общината, начело с Петър Петров – гл. експерт “Читалища, традиции и ритуали”, който рецитира стихове на Иван Вазов и поднесе прекрасна кошница с цветя от името на кмета адв. Елза Величкова.

Малката Цветелина позволи на всички да се докоснат до магията на индийския танц

Дойдоха и приятели от читалище „Миньор 2006“, читалище „Пробуда“ – Мало село, д-р Ананова, д-р Груйчева, представители на детските градини и много други.

За гости и домакини имаше домашно приготвени пити

Гостите имаха възможността да се насладят на изпълненията на ЖНХ “Царичина 2008”, гр. Бобов – единствен на територията на града, който изпя молитвата за благоденствие на всички жители на община Бобов дол – „Тебе поем“ на Добри Христов, коледни песни, песни от пиринския и шопския фолклор.

Сладкодумната разказвачка Елена Решоткина повдигна настроението на гостите с шопски хумор

Благодарение на своите ръководители Димана и Боян Боянови хорът е разучил над 15 песни през изтеклата година, участва в различни събития и има зад гърба си многобройни изяви и награди от национални, регионални и международни фестивали.

Елза Величкова

Концертът бе обогатен и от талантливата разказвачка на шопски хумор Елена Решоткина, която повдигна на макс настроението на гостите, а малката танцьорка Цветелина позволи на всички да се докоснат до магията на индийския танц.

Бобов дол трябва да стимулира този стремеж и да подпомага разгръщането на творческия потенциал на хора, като предоставя все повече възможности за публични изяви и популяризиране, коментираха гостите. По този начин българските народни традиции и фолклор ще бъдат не само съхранени, но и ще продължат да живеят през поколенията. На 22.12.2017 г. ЖНХ “Царичина 2008” отново ще изнесе коледен концерт в СУ “Д-р Петър Берон”, което е в затвора в Бобов дол, разказа за в. „Вяра” Мая Дюлгерова, председател на читалищното настоятелство.

 

Гледайте видео тук:

https://www.facebook.com/aigul.alieva/videos/1719883774752673/?q