„Блокотехна” спря „Рилецо” в Балканската лига, прекъсна победната серия на самоковци

 С 87:64 в „Арена Самоков” македонците оглавиха групата, домакините паднаха за сефте от 52 дни

Умората надделя и спря „Рилски спортист” по пътя му към нови висини. След като нареди 10 поредни победи в последните 2 месеца, самоковският тим падна с 64:87 от „Блокотехна” в мач от 6-ия кръг на Балканската лига. Поражението за водения от Людмил Хаджисотиров състав бе първо в надпреварата, което обаче коства на тима първото място в групата. За последно Йордан Бозов и компания паднаха на 21 октомври от „Академик” (Пд) в среща от вътрешния шампионат.

Двубоят със състава от западната ни съседка бе четвърти за „Рилецо” в рамките на 7 дни, което се отрази на отбора и логичното най-после се случи. Още по-фрапиращото бе, че разликата между последния мач на „скиорите” с „Балкан” и този с „Блокотехна” бе едва 48 часа!

Домакините се оказаха догонващи в резултата още след първите 10 минути и макар че до почивката поизравниха играта, преднината от 10-ина точки на гостуващия тим се запази. Играта на българите не вървеше, те имаха нисък процент стрелба от зоната за 3 точки, а отделно от това и често губеха борбата под коша.

Епизодичните проблясъци на Травис Тейлър след почивката не се оказаха достатъчни и след 40 минути игра гостите от Македония заслужено ликуваха. Именно Тейлър бе най-резултатният играч за своите със 17 точки, докато от отсрещната страна цялата титулярна петорка постигна двуцифрено изражение от точки – пример за добре свършена отборна работа.

Състезателите на „Рилски спортист” обаче не бива да униват, а да вдигнат глави, тъй като в събота ги очаква зрелищен сблъсък с лидера в НБЛ „Лукойл Академик”. Дербито на кръга започва в 18,00 часа в „Арена Самоков”.

 

На снимката: Усилията на Травис Тейлър не се оказаха достатъчни и за почетна загуба срещу коравите гости