Полицаите Ив. Паунов и В. Иванов от РУ – Дупница за 15 мин закичиха с актове по 20 лв. 11 нарушители на ул. „Николаевска”

 

Чистката разпоредил лично директорът на ОДМВР – Кюстендил, Е. Стамболийски след публикация на „Вяра”

 

 

Директорът на ОДМВР – Кюстендил, Елиан Стамболийски стартира чистка по задръстената с коли търговска улица „Николаевска” в Дупница.

Ив. Паунов и В. Иванов

Екипи от РУ – Дупница бяха на място вчера и санкционираха всички неправилно паркирали на улицата.

„Само за 15 минути написахме 11 акта. Акцията продължава до края на деня и така ще бъде, докато не се сложи ред на улицата”, заяви полицай Ивайло Паунов. Колегата му Венцислав Иванов се бореше с две припрени дами, които нервничеха и подвикваха, като търсеха извинение за нарушението си.

„Спряхме само за да сложим некролози”, оправдаваха се те. „Много е трудно да се изправиш срещу беззаконието. Виждате сами. Тук е взривоопасно, хората станаха изключително невъздържани”, заяви още Ивайло Паунов и добави:

Елиан Стамболийски

„Началникът на ОДМВР – Кюстендил се самосезира от публикации във вестник „Вяра” и се разпореди да текат специализирани акции всеки ден, докато хората престанат да паркират по улицата.” Той уточни, че актовете са от 20 до 100 лв. Засега пишат честитки само за 20 лв., но при второ нарушение няма да има милост.

Както „Вяра” писа в средата на ноември, нарушенията при паркирането на главната търговска улица „Николаевска” в Дупница са масови. Те причиняват целодневни задръствания на централната улица.

„Няма да дам на заден, няма да помръдна, нека да дойде полиция, хайде. В този град полиция няма! Така е и така ще си остане.

Промяна няма, никой не си мърда пръста да спазва закона. А тук един от магазините дори е на общинския съветник Славчо Павлов. Защо мълчи този човек, защо не направи едно добро? Ходихме и няколко пъти до общината, търсим председателя на Общинския съвет Емил Гущеров, казват ни – няма го, не е на работа”, зина тогава с цяло гърло изнервен от ежечасното затруднено движение шофьор.

Над 10 коли тогава трябваше да отстъпят на задна, като преодолеят завоя при баничарницата.

Според хората, които работят на тази улица, основният проблем е, че “тези със скобите не минават, полицаите също”.