Семейният хотел на Стефан и Сашка Дамянови в Банско излиза на пазара за 575 600 лв. заради задължения

 

Стефан и Сашка Дамянови от Добринище могат да загубят семейния си хотел в Банско, след като частен съдия-изпълнител го предложи за публична продан. Георги Цеклеов обяви, че началната цена за хотела започва от 575 600 лв.

До продажбата се стигна заради задължения на фирма „Викони” ЕООД. Според Търговския регистър фирмата е регистрирана в Добринище като еднолично дружество с ограничена отговорност. Предметът на дейност е доста широк – от добив и търгови с дървен материал до хотелиерство. Управител е Стефан Дамянов, като фирмата е с капитал от 5000 лв.

Хотелът на семейството се простира на 366 кв.м, има басейн, съблекални. Според описанието на ЧСИ: „Личат остатъци от сауна, склад и фитнес, ски гардероб, сауна с WC, стая за масаж, складове – 3 бр., котелно, ст. клетка”.

Имотът се намира в западната част на Банско, от лявата страна по течението на р. Глазне, в квартал с жилищно и хотелско предназначение и на около 600-700 м северно от първа станция на кабинковия лифт. Движимите вещи не са предмет на публичната продан.