ОбС шефът Иван Куйов запали 8-метровата елха в Сапарева баня, Дядо Коледа пристигна с файтон и раздаде лакомства на децата

 

Стотици сапаревобанци аплодираха пищната заря 

ОбС шефът Иван Куйов запали светлините на елхата в Сапарева баня.

В присъствието на множество деца, родители и баби 8-метровата елха грейна с коледната си украса. Тя е разположена на амфитеатъра „Гейзера”. Програмата по запалването на коледните светлини бе съпътствана от изпълненията на коледни песни от учениците на СУ „Хр. Ботев” в Сапарева баня. Иван Куйов поздрави присъстващите и им пожела весели коледни и новогодишни празници с пожелания за здраве и успехи. Амфитеатърът бе озарен и от пищна заря. Дядо Коледа пристигна с файтон с чували, пълни с лакомства. Всяко дете получи пакетче с лакомства.

Коледното мероприятие и тази година премина под знака на благотворителността. Община Сапарева баня организира за втора поредна година благотворителна кампания за деца сираци и деца със специални нужди. Събраните средства от снимките с Дядо Коледа и Снежанка също ще отидат за благотворителната кауза. В миналогодишната кампания с помощта на всички дарители 35 деца от цялата община получиха своя подарък и бяха зарадвани за коледните празници.