Една от емблемите на Благоевград – световноизвестният ансамбъл за народни песни и танци „Пирин”,  и ансамбълът от същия ранг „Тракия“ ще изнесат два поредни концерта пред жители и гости на града.

На 21 декември (четвъртък) от 18,00 часа в зала „Яворов“ фолклорните  ансамбли „Пирин“ и „Тракия“ ще представят българските традиции, музика и народни танци пред погледите на благоевградчани. Ритъм и темперамент ще завладеят гостите на празничното събитие. Вторият концерт ще бъде в същия ден, но от 20,00 часа.

Артистите от двата ансамбъла ще покажат съвкупност от най-виртуозните танци и изпълнения на хора, солистите и оркестъра.

В навечерието на най-светлите християнски празници домакините ансамбъл „Пирин“ и гостите от ансамбъл „Тракия“ ще съчетаят стилови движения и музика, за да зарадват публиката. Концертите са част от Коледен фестивал 2017, който се провежда под мотото „Сподели любов, сподели добро…“. Всяка година ансамбъл „Пирин“ подарява за своите фенове празнична програма и магично изживяване.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0