(ВИДЕО) Пернат Дон Жуан ухажва дамите в СПА хотел „Пирин” в Сандански, „Имаш страхотно дупе”, свирука папагалът

 

Пернаткото весели цялото фоайе на хотела, уведомява „аз съм Тео, аз съм папагал”, пее и свирука

 

Говорeщ папагал скъсва от смях почиващите в СПА хотел „Пирин” в Сандански. Пернатият е отявлен Дон Жуан.

Иван Терзиев

Той обаче е взел само слабостта към нежния пол, но не маниерите на известния любовчия. Част от репертоара на пернаткото са „Имаш страхотно дупе” и „Любовче, ела да те цункам”, гарнирано с целувка. Комплиментите са гарнирани със свирукане, на което може да завиди всеки простак. Никой обаче не се сърди на папагала, даже напротив – той е всеобщ любимец.

Всички мъже са на негова страна и единодушно признават: „Той е прав! Говори това, което вижда”.

„Птицата много ми допада, изключително забавна е”,  категоричен е управителят на хотела Иван Терзиев.

Папагалът Тео обаче е ексцентричен. Той отказва интервюта и види ли камера, моментално млъква. След като се убеди, че около него няма любопитни журналисти, веднага вади пикантни реплики от репертоара си като например: „Любовче, ела да те цункам”.

И как иначе – той развеселява цялото фоайе, защото има богат репертоар от песни, с лекота имитира и мелодиите на телефона.

„Напикаваме се от смях. Веднъж се стресира, защото много хора му се радваха и побесня в клетката. Не спираше да вика, крещи и да обижда, знае доста цинизми. Запомнил е няколко псувни, някой го е научил. Тогава се обърнахме към управителката „Вили, какво да правим, да го покрием с одеяло?”. А той повтори „Вили, Вили, какво да правим, да го покрием с одеяло?”

Знае имената на всички от персонала, никой не го е учил, просто ги е чул. Има периоди, в които ги изрежда всички. „Вили, Вили, Гоше, Георги. И така подред на номерата. А сутрин понякога ни изненадва. В 6 часа сутринта ми каза добър ден. Казах му добро утро, но той пак повтори добър ден.

Всички му викахме Коко, не му знаехме името. Той дойде при нас от около месец, а преди това е бил по високите етажи някъде в кабинетите на собственика на хотела Стефан Шарлопов. Всички му викахме Коко, но един ден, докато почиствах клетката, той ми каза „аз съм папагал”. Отговорих му „да, знам”. А после добави „аз съм Теодор”. Едва тогава разбрахме името му. Сега му казваме Тео. И той повтаря „Тео, аз съм папагал.”

Голям чудак е. Обича да яде само едри ядки, просо в никакъв случай. Слабост са му фъстъците, слънчогледът, тиквени семки. От плодовете иска само ябълки. Като попитаме иска ли ябълка, веднага клати глава”, това разказаха дамите, които се грижат за хигиената в СПА центъра, кафето и кафеза на Теодор. Те обаче предупредиха: ”Изглежда изключително мил, красив и любвеобилен. Когато се наведеш към него и той тръгва към теб, но не за да те целуне, а да те удари с клюна. Той изглежда благ, но е изключително агресивен. С клюна си е пукал гуми на коли, когато е излизал от кафеза, нападал е хора. Той е свиреп, само в клетката се държи що-годе прилично. Въпреки нрава му от него лъха веселие.”

ВИДЕО ТУК