Учители – художници от Кюстендилско, откриха изложба „Убежни точки” с над 30 произведения

Учители по изобразително изкуство подредиха свои творби в в Художествена галерия „Вл. Димитров-Майстора” в Кюстендил.

 

Първата по рода си изложба, събираща картини на работещите в област Кюстендил учители по изобразително изкуство, бе открита в Художествена галерия „Вл. Димитров-Майстора”.

Организирана е съвместно от РУО – гр. Кюстендил и ХГ „Владимир Димитров-Майстора“, изложбата представи над 30 произведения на живописта, скулптурата и графиката. Експозицията е резултат на изключително активната съвместна дейност на учителите по изобразително изкуство в областта и организираните от РУО съвместни събития и семинари.

Асен Евтимов – старши експерт по изкуства и Радостина Новакова – началник на РУО  – Кюстендил

Прерасналите в приятелство и професионална подкрепа отношения между колегите дават и идеята за настоящата изложба. Това са произведения на изкуството, които са плод на таланта на автори, съчетаващи уменията си в областта на изящните изкуства и активната педагогическа кариера. Гости на откриването бяха представители на Министерството на образованието, Областната администрация, Отдел „Култура и духовно развитие“, РУО, учители и творци от цялата област.

Освен чисто естетически въпроси настоящата експозиция поставя и големите чисто житейски задачи, пред които се изправя в днешно време творецът педагог. Изложбата, която е с тенденция да се превърне в традиционна, е и още един форум, на който всички учители по изобразително изкуство в областта могат да обменят идеи и вдъхновения за многото бъдещи задачи и предизвикателства.
Авторите в изложбата получиха поздравителни адреси от министъра на образованието, областния управител и грамоти от Радостина Новакова – началник на РУО.