Кметът на Бобов дол Елза Величкова получи престижно отличие

 

В София се проведе Националният конкурс на Синдиката на българските учители (СБУ) за 2017г. ,,Най-добър социален партньор – кмет”, ,,Най-добър социален партньор – директор”, ,,Журналист на годината” и ,,Синдикалист на годината”. Заключителният етап на конкурса бе в навечерието на коледните и новогодишни празници в София. Церемонията по награждаване на национално и европейско ниво на най-добрите социални партньори започна с отличаването на кметовете на общини. Кметът на община Бобов дол адв. Елза Величкова бе удостоена с наградата на СБУ,,Най-добър социален партньор – кмет на 2017 г.” от област Кюстендил.

Наградата в знак на признателност за конструктивното и социално партниране за 2017 г. й е присъдена по предложение на синдикалните организации в общината и на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева. С това Величкова получи признание за усилията, които полага в посока на активно и ползотворно сътрудничество с ръководствата и синдикалните организации в учебните заведения вследствие на последователната политика на община Бобов дол в сферата на образованието. За общината образованието е приоритет. Признанието е за усилията на ръководената от Величкова администрация за подобряване на инфраструктурата, сградния фонд и материалната база на детските градини и училищата, квалификацията на учителите, сигурността на децата и развитието на техните качества и заложби.

Наградата бе връчена от министъра на образованието Красимир Вълчев в присъствието на генералния секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер и президента на КНСБ Пламен Димитров в парк-хотел ,,Москва” в София.

 

Наградата бе връчена от Министърът на образованието Красимир Вълчев в присъствието на генералния секретар на Европейската комисия на образованието Мартин Ромер и президента на КНСБ Пламен Димитров в парк хотел ,,Москва” в гр. София.