Братовчед на Дамла признал за убийството й

 Майката на момичето е с обвинение за това, че го оставила без надзор

 

Братовчед на 7-годишната Дамла от Момчилград е обвинен за убийството й, съобщи прокуратурата в сряда, уточнявайки, че задържаният 25-годишен мъж е направил пълни самопризнания. Мотивите за деянието му не са известни засега.

Мъжът не е правил опит да се укрие, но изграждал алибито си за фаталната нощ. Той е съзнавал какво прави и може да отговаря за действията си, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Според разследващите братовчедът имал ключ от жилището, така влязъл в ранните часове на 17 декември и умишлено е убил детето.

Ако вината му бъде доказана в съда, обвиняемият може да лежи в затвора от 15 до 20 години, както и да получи доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

“Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопска и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация”, добавят от държавното обвинение.

Както е известно, по случая за 72 часа бе задържана и майката на Дамла, която получи обвинение за това, че е оставила детето си без надзор, с което е създала опасност за здравето и душевното му развитие.