Еван Раванел (в средата) и съотборниците му получиха необичаен коледен подарък

 

Преодолим съперник за „Рилски спортист“ в турнира за националния трофей. На четвъртфиналите самоковци ще се изправят срещу изпитващия сериозна криза от началото на сезона „Ямбол“, като в първия сблъсък на 10 януари Йордан Бозов и компания ще са гости. Реваншът е седмица по-късно в „Арена Самоков“. Победителят от тази двойка ще срещне на полуфиналите по-добрият от „Академик“ (Пд) и „Берое“, като тези дуели на разменено гостуване ще са на 14 и 17 февруари, а големият финал е плануван за 3 март на неутрален терен.

Жребият, теглен по традиция в столицата, този път не бе дирижиран и всеки можеше да се падне срещу всеки. Все пак представителите на рилския град извадиха късмет и се разминаха с далеч по-силни противници като „Лукойл Академик“, „Балкан“ и „Левски“.

Любопитното е, че тегленето проследиха на живо президентът на баскетболната федерация Георги Глушков, спортният директор на „Лукойл“ и бивш национал Тодор Стойков, шефът на „Левски“ Константин Папазов, наставникът на „Черно море“ Дарин Великов.