Борецът Августин Спасов е Спортист №1 на Кюстендил за 2017-а, кметът Паунов: Предлагам 10% увеличение на субсидията за спорт

 

Националният състезател по борба Августин Спасов от клуб “Васил и Георги Илиеви” е Спортист №1 на Кюстендил за 2017 г., стана ясно на церемонията в Града под Хисарлъка.

Спортист №2 е състезателят по карате Георги Матуски от КК “Шурикен”, с треньор Емил Димитров. Спортист №3 на Кюстендил е Цветозара Миленкова, състезател по художествена гимнастика от клуб “Велбъжд”, с треньор Весела Николчова.

Отличени бяха Спортист при хората с увреждания – Николай Христов, и Спортист при ветераните – Петър Богаевски.

26 клуба, работещи за спорта в община Кюстендил, номинираха свои състезатели, които получиха специален плакет.
Отбор на годината са момичетата на волейболния “Велбъжд”. Отличени бяха и спортисти от най-новите спортни клубове в общината, както и секретарят на ТД “Осогово” Силвия Михова за цялостния й принос. Наградите връчиха областният управител Виктор Янев, председателят на ОС Михаела Крумова и зам.-кметът Светослав Василев. 10% увеличение на субсидията за спорт за 2018 г. ще предложи за гласуване на Общински съвет-Кюстендил кметът Петър Паунов. „Тук съм отново, за да потвърдя съпричастността си и любовта на мен и екипа ни и огромната благодарност за това, което правите. Няма да скрия, че имахме огорчения по отношение на тазгодишното разпределение на някои от спортовете и ви моля никога не ме карайте да избирам между вас, между индивидуални или групови спортове”, заяви по време на церемонията „Спортист на 2017 г.” кметът Петър Паунов.