Председателката на инвалидите инж. Светла Стоименова дари събрани 250 лв. за изгорелия параклис по време на коледно тържество в Долна баня, местните се събраха на постна трапеза

 

“Замъчи се Божа Майка от Игнажден до Коледа!” – с този мотив от популярната народна песен започнаха празничните прояви в Долна баня за големия християнски празник Рождество Христово. Тържествена света литургия бе отслужена в енорийския храм “Успение на Пресвета Богородица” от ставрофорен иконом Пламен Димитров в чест на свети Игнатий Богоносец, а след нея той гостува в клуба на хората с увреждания “Венетица” в рилския град. Председателката на инвалидите инж. Светла Стоименова, след като поздрави всички с празника връчи на отец Пламен събраните 250 лева за възстановяването на стария параклис “Света Петка”, който изгоря след пожар. Всички споделиха празника с постна трапеза и наздравици с пожелания за здраве и весело посрещане на предстоящите коледно-новогодишните празници.
Община Долна баня пък подари коледно парти на малките долнобанчета в залата на новия спортен комплекс, където малчуганите търсеха златния ключ в присъствието на добрия старец Дядо Коледа и двете му джуджета, след което всички получиха подаръци. Празника на децата сподели и председателката на Общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова.
Вечерта пък дамската група за градски песни “Сладък спомен” с ръководител Ангел Бояджиев зарадва долнобанци с празничен концерт в малката зала на народно читалище “Рила-1898”.

Снимките

 

  1. Даряването на събраните средства
  2. Постната трапеза
  3. Дамската група за градски песни “Сладък спомен” с ръководител Ангел Бояджиев зарадва долнобанци с празничен концерт
  4. Общината организира специално коледно парти за най-малките