Светнали детски лица, музика и танци завладяха община Бобов дол в дните преди Коледа

Богата празнична програма за бобовдолци организира екипът на кмета на община Бобов дол Елза Величкова.

Тържествата започнаха още в понеделник с коледно тържество с малчуганите от детска градина ,,Дружба”, кв. ,,Миньор” и кв. ,,Хр. Ботев”, и детска градина ,,Миньор”. В присъствието на кмета адв. Елза Величкова приказните герои Дядо Коледа и Снежанка връчиха куп подаръци във вид на лакомства на децата от детските градини. Тържеството бе изпълнено с много забавни игри, танци и песни. Лицата на присъстващите деца бяха озарени с много радост и веселие и силни емоционални минути изпълнени с голяма детска наслада.

В четвъртък кметът посети ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) в с. Мламолово и гр. Бобов дол. Общинското ръководство осигури, елхи, коледна украса и много новогодишни подаръци в двете социални заведения. Бяха раздадени разнообразни сладкиши и лакомства.

Днес се проведе коледен концерт и новогодишен базар в СУ ,,Христо Ботев” – гр. Бобов дол. В същия ден в ОУ ,,Никола Вапцаров” се проведе благотворителен концерт под наслов ,,Лакомствата на баба”. Поканени бяха родители, настойници и приятели на децата.

Самодейките от Женския народен хор при читалище ,,Царичина – 2008” пък изнесоха концерт в училището при затвора в Бобов дол.

Коледните и новогодишни тържества в гр. Бобов дол преминават при изключителен интерес, приповдигнато настроение, с много приятни изненади и радост на присъстващите.