Заключват за 7 години в затвора в Бобов дол Ангел Томов, опитал да измъкне бижута за 264 769 лева от златарския магазин на Евгени Костадинов в Дупница

Присъда от седем години при първоначален строг режим в затвора в гр. Бобов дол получи Ангел Томов, който направи опит да ограби преди година златарското ателие на Евгени Костадинов на Минчовия площад в Дупница. Той беше предаден на съд от Окръжна прокуратура – Кюстендил по обвинение за опит да отнеме златни и сребърни ювелирни изделия на обща стойност 264 769 лева и незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

На 04.11.2016 г. подсъдимият решил да ограби златарски магазин в гр. Дупница, като използва незаконно държана от него пушка. За целта той отрязал дулото на фабрично произведеното оръжие, което държал в апартамента си в града. Грабителят заредил пушката с патрон, облякъл дълго черно кожено манто, под което скрил оръжието, и поръчал такси.

Томов влязъл в набелязания по-рано магазин, където била само продавачката Марияна Джоргова, която го помислила за клиент. Той застанал пред щанда срещу нея и със заплашителен тон й казал: „Събирай всичко“. През това време продавачката успяла да натисне три пъти паникбутона и да се придвижи до края на щанда, за да може да избяга навън. Подсъдимият насочил пушката директно срещу служителката в магазина.

По това време в магазина влязъл собственикът, който осуетил плановете на грабителя. Двамата с Марияна Джоргова успели да отнемат оръжието от Томов, след което той бил задържан.

След одобрено от съда споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, на Томов е определено наказание от седем години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Присъдата е приведена в изпълнение.

СНИМКИТЕ

Кадри от полицейската блокада на мястото след обира.