Дупничанка алармира: 24- годишната Аделина Илиева роди мъртво 8-ото си дете, не я искаха нито в спешното, нито в родилно

Аделина живее на улицата след раздялата с мъжа й от Сапарево, дойде у дома с двете й дъщерички, за да й дам маратонки

24- годишната Аделина Емилиева Илиева от Дупница роди мъртво 8 си дете в родилно отделение на дупнишката болница.

Бебето е родено в шестия месец. Дежурният екип от спешна помощ отказал да приеме бременната, от родилното отделение също. Бременността не е била наблюдавана от лекар, майката живеела по улиците, след като била изгонена от Здравко, Чучуганов от Сапарево- последният мъж, с който живеела на съпружески начала. На него Аделина родила последните си две дъщерички. Водите на клетницата изтекли в дома на близка нейна приятелка, която наскоро се върнала от Италия. Тя пожела името й да не бъде цитирано.

„Обади ми се да й дам маратонки, защото нямала с какво да ходи. Купих й маратонки, събрах цял чувал дрехи, напазарувах и чисто нови дрешки за децата. Тя дойде да ги вземе и на тръгване водите й изтекоха. Веднага й казах да влезе в банята да се изкъпе, защото не зная от кога не се беше къпала, а и съм сигурна, че лекарите няма да я приемат некъпана.

Заведох я в спешния център, но от там я изгониха, в родилното също, не била здравно осигурена. Телефонирах на 112 и поясних, че съществува чл. 17 за социално слаби хора, по силата на който държавата поема грижата. С много мъки я приеха в родилно отделение. Това е второто бебе, което тя ражда мъртво. Миналата година роди мъртво момче. Няма как плодът да се запази, защото тя пие и пуши денонощно и живее на улицата. Но не е нормално лекарите да те питат първо дали си здравно осигурен, а не как си. В Италия първо те спасяват, после търсят начин как да се осребри сметката. Родилката можеше да умре. Смятам, че за случая трябва да се уведоми и районната прокуратура и всеки да си поеми отговорността”, разказа свидетелката за инцидента.

Преди няколко години прокуратурата образува досъдебно производство за престъпление срещу личността срещу жена, която върти бизнес с деца. Аделина е родила около 8 деца, само две са при нея.

„Аделина Илиева роди първото бебе в Дупница през 2014 година. Детето се роди в първите дни на януари 2014 в общинската болница в Дупница. Аделина го е изоставила по- късно.”, разкри през 2014 година дупничанка, което е била приемна майка на едно от  момиченцата на Аделина.

Ето какво разказа тогава дупничанката за многодетната майка: „Аделина ражда всяка година, после изоставя децата си. Всичко това го прави от немотия и безизходица. Ангелчето, което роди след Нова година, вече живее в дома на богаташи в дупнишко село.

Година и половина се грижих за тригодишната й дъщеричка. Тя е едно от многото деца на Аделина Емилиева, води се първото. Детето няма баща. Аделина много е страдала. Майка й я е карала да проституира. Аделина се пропи, в момента живее с някакъв мъж – Здравко, в Сапарево, но той много я ревнува и я пребива. Той работи, но не знам какво точно, може би е овчар. Аделина ражда първото си дете на 14 години, на 15 – второто. След като ражда третото си дете, отива да проституира в Гърция. След завръщането си от Гърция ражда детето, за което аз се грижа, после има още едно момиченце.”

Аделина обаче твърдеше, че приемната майка се е пристрастила към дъщеря й сега я клевети, защото не може да преживее раздялата с детето.

СНИМКИТЕ

Аделина с едно от децата си в дома им в Сапаревопрез 2014 г.

Аделина дойде в редакцията и отрече всички обвинения, че не се грижи за децата си.