Правителството каза “да” за втори лифт в Банско

Добра новина за Банско и региона! Днес правителството официално даде зелена светлина за изграждането на втора кабинка в Пирин.

„Отваряме възможността за инвестиционен интерес за втора кабинкова линия и решаваме един проблем, който чака от дълго време.  Това е добър сигнал за развитието на ски спорта в Банско и в България като цяло, има и икономически измерения“, съобщи министър Нено Димов пред журналисти, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че ако има инвестиционно намерение, не очаква проблеми с изграждането на втори лифт, защото ще има процедура по обществено обсъждане.

„Каквото и инвестиционно намерение да има, какъвто и проект да бъде зададен, той ще мине през всички екологични процедури“, категоричен бе Нено Димов.

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че на днешното правителствено заседание е взето решение и за възстановяване на държаното спортно съоръжение Заека на Витоша.

„Така съвсем скоро ще имаме възможност този влек да бъде възстановен“, съобщи Кралев.

Двамата вицепремиери – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, също дадоха положителните си оценки за взетите днес решения.

Надявам се с това решение да нарушим народната поговорка: вода гази, жаден ходи“, каза Симеонов и добави, че правителството също иска да спаси природата, но от псевдоеколози.

От своя страна Каракачанов продължи в духа на народните поговорки със “Задружна дружина планина повдига”.