Читатели алармират: 10 коня опустошават градинката при паметника в центъра на село Стоб, добре, че нямаше деца наоколо

 

Съветниците закриха детската градина, ако не спрат набезите на животните, ще се сложи кръст и на единственото спокойно място за игра за малчуганите

Последното коледно тържество във вече закритата детска градина.

 

Безстопанствени коне атакуваха центъра на едно от най- атрактивните кочериновски села –Стоб.

„Над 10 коня се изсипаха до паметника, обграден с красива градина в центъра. Животните вилняха, изпотрошиха част от здравата настилка, добре, че нямаше деца наоколо”, алармираха жители на селото в редакцията на вестник „Вяра”.

„Това е единственото място, където децата стоят на спокойствие и могат да играят. Закриха смесената група на детската градина, никой не се съобразява със законите, а управниците не се грижат нито да опазят съществуващото, нито им пука за деца, туристи и избиратели.”, негодуваха те.

До село Стоб се намира прочутият стобски феномен Стобските пирамиди. Скалите са уникални, наподобяват различни фигури, хора и са спечелили вниманието на културната общественост.

Хората са категорични, че управниците са тотално абдикирали от задълженията си и са много далече от нуждите на хората. „Съветниците решиха да сложат кръст на детската градина, без да се съобразят от факта, че в едно населено място може да има група от най- малко 6 деца. Те лепнаха термина „сливане” на реалното закриване на детската градина. Така събраха стобските децата от Кочериново и Бараково. В резултат на това бяха уволнени учителите, а на вратите на сградния фонд увиснах катинари. Сега подредиха така, че децата да дрълезгат с рейсове от село на село. Така те убиват българското село, образование и култура.”, съобщиха още хората, които са потресени и от състоянието, в което се намира центърът на селото.