54 500 лв. в помощ на 94 деца сираци събра община Сатовча, кметът Арбен Мименов: Усмивката на детското лице е безценна

Местни художници дадоха за каузата картини от пясък и маслени бои, футболистите Камен Хаджиев и Мики Орачев дариха тениска на „Лудогорец” и  календар на „Левски” в подкрепа на благотворителната кампания, организирана от община Сатовча

 

54 500 лв. бяха събрани на осмата поред благотворителна кампания, организирана от община Сатовча. За пореден път жителите на община Сатовча показаха своята съпричастност към кампанията за набиране на средства за децата сираци и деца с увреждане до 16 годишна възраст.

Тази година организаторите постигнаха невероятен успех и събраха сумата от 54 500 лева. Сумата ще бъде предоставена до Нова година на 94 деца сираци и деца с увреждане, от които 6- има абитуриента.

Активността на учениците от училищата в Кочан, Слащен, Вълкосел и Сатовча беше много висока. Съпричастност показаха и много местни бизнесмени,  общински съветници, кметове, служители и общественост, които се отзоваха на призива за финансово подпомагане и се включиха активно в кампанията. Благодетели на кампанията участваха и в импровизираният търг на артикули, изработени от децата в детските градини и училищата на община Сатовча. На търга се наддаваше и за картини от пясък и маслени бои, дарени от местни художници- Али Скендеров от Кочан и Денис Влайков от Сатовча и Зана Джинджи от Слащен, дърворезба – дарение от местен дърворезбар- Ахмед Избищалиев, макет на селска къща – изработена от ДГ – Слащен, китеник – дарение от Албена Пашова, футболна тениска на ПФК „Лудогорец“ предоставена от местен футболист – Камен Хаджиев, календар на ПФК „Левски“ , предоставен от местен играч на „Левски“ – Мики Орачев, старинно гърне за варене на дъвка, предоставено като дарение от Звезделин Влайков, къщички за птици избаротени от учениците Алис Катучева и Алиджан Хаджиев от село Кочан, много кулинарни творения от Слащен и Вълкосел, както и други дарения в полза на благородната кауза.

„Присъствието на толкова много благодетели на заключителната вечер и подкрепата, която оказват на децата на община Сатовча, са безценни. Действия, достойни за уважение и преклонение, с огромна благодарност. Това ни прави все по-уверени в инициативата да организираме благотворителни кампании и все по-уверени да очакваме подкрепата Ви.

Това, което правим за нашите деца, не може да бъде измерено в думи, защото усмивката на детското лице и топлото отношение към наранените от съдбата хора са неизмерими в материално отношение. Нека тези наши дела бъдат малкият подарък за децата на Сатовча в празничните дни. Макар и скромни дарове, радостта и топлото отношение са безценни. Нека им дадем нашето приятелство, милосърдие и обич. Нека им покажем, че заедно можем всичко. Нека им вдъхнем надеждата и вяра в доброто, че утрешния ден може да бъде по-хубав и по-добър.”, коментира кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов.

Идеята на кампанията е децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал, да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло. Според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с уврежданe до 16 годишна възраст.