30 минути полицаи и пожарникари обезвреждаха тенджера под налягане на булевард  „Димитър Солунски“ в Благоевград. Те се отзовали след подаден сигнал, че на булеварда в района на месокомбината има взривно устройство.

А случката е повече от комична. Преди обяд, на паркинга пред хипермаркет под стария гробищен парк, благоевградчанин купил „изгодно” – за 45 лв., маркова тенджера под налягане и прибори за хранене, които според продавача стрували 4500 евро. Продавачът говорел на развален руски, купувачът го определи като „чеченец”, който искал да му направи подарък. „Как така ще ми подаряваш нещо, което е толкова скъпо”, казал купувачът и дал на продавача 45 лв., от 145-те, които имал в себе си. Грабнал куфара с приборите и кашона с тенджерата, купувачът тръгнал да се прибира, доволен от изгодната „сделка”. По едно време благоевградчанинът се сетил, че може да носи бомба, за това решил да я изведе извън града. Но пък веднага след това през ума му минала мисълта, че може да гръмне всеки момент. Така сложил кашона и куфарчето на покрива на заведение за бързо хранене пред месокомбината, след което се обадил на полицията.

На място са пристигнали пожарна и полиция, а персоналът на заведението, стопанисвано от Бранко Салич, е поканен да напусне. Районът е бил отцепен. Към 12:00 ч. двама полицаи отварят кашона с тенджерата и куфарчето, и след като не откриват нищо подозрително, тревогата е отменена. „Обвиняват ме, че съм създал паника. Ами ако наистина вътре имаше бомба и гръмнеше, а приборите се разлетят, представяте ли си какво можеше да стане”, обясни купувачът пред медиите, след което бе отведен да даде показания за случая с покупката си.