Михаела Крумова бе преизбрана за председател на ОбС в Кюстендил с 29 гласа

Отложиха процедурата по отдаване на концесия на “Дервиш баня” след 1 януари

 

Михаела Крумова бе преизбрана за председател на Общински съвет-Кюстендил за нов 6-месечен мандат. Нейната кандидатура, която бе единствена, подкрепиха 29 общински съветници, от гласували 35, като 6 плика бяха празни.

“С всеки избор успявам да убедя повече колеги да гласуват за мен, което изключително ме радва. Премиерът Бойко Борисов обяви Западните Балкани за приоритет в председателството на България на Съвета на ЕС и аз се надявам с кмета Петър Паунов да успеем да направим множество срещи и контакти, за привличане на инвестиции в общината”, заяви след избора си Михаела Крумова. Тя припомни и поетия ангажимент от държавата за реализирането на трансграничния транспортен коридор №8.

Междувременно Общински съвет Кюстендил отложи  гласуването  на  процедура по отдаване на концесия на Дервиш баня. Предложението беше на кмета Петър Паунов, заради липса на положително становище на МОСВ. Докладната ще бъде разгледана след 1 януари 2018 г.

Стопанската дейност, която може да се осъществява чрез обекта на концесията е предоставяне на бански, балнеоложки и СПА услуги. Срокът на концесия е 20 години, с възможност за продължаване още 15 години.