Младите “Патриоти” с поредна благотворителна кауза: Събраните средства за Йордановден в Дупница, Сапарева баня и Сапарево за ученичка от гимназия „Христо Ботев”

 

За четвърта поредна година събраните парични средства от Йордановден ще бъдат дадени всички за благотворителност. Това е поредната инициатива на младежите от “Патриот”. Този път, средствата ще бъдат за Йоана Ковачева от село Сапарево.

“Този път ще помогнем на Йоана Ковачева от село Сапарево. Момичето учи в Гимназия “Христо Ботев” в Дупница и страда от “Дистония”, като загубва подвижността на дясната си ръка и двата си крака Събраните средства ще послужат за провеждане на лечение в чужбина.

Отново сме поставили кутии в търговски обекти с логото на “Патриоти Дупница”. Средствата от тези кутии ще бъдат прибавени към парите от Йордановден. Кутии сме поставили в следните обекти: кафе – клуб “Плаза”, кафе – клуб “Фейсис”, ресторант “Вардар”, ресторант “7-те Рилски езера” – Сапарева баня, салон за Красота “BEAUTY”, “Дюнер Рамзи” (срещу стълбите за Градската градина) и “Ветеринарна клиника Бандеров”, сподели Кирил Чакъров.

Припомняме, че миналата година „Патриотите” насочиха сили и енергия в подкрепа на малкия Кристиян Гусийски от с. Самораново, който страда от ДЦП. Сумата от 10 470,75 лв., която дариха, бе също събрана на Йордановден и от дарителските кутии, който  те поставиха в търговски обекти и кафенета. Към дарителската кампания от Богоявление  се присъединиха и дупнишки села. Лично кметът на село Бистрица, Кирил Огненски, връчи събраната сумата  на бащата на малкия Кристиян. Суми бяха дарени  и  от селата Самораново и Крайници.