В Самоков обраха аптека, задържаха пияни и дрогирани шофьори, мъж от Поповяне пострада при пожар

 

Около 1.35 часа на 28 декември в РУ – Самоков било съобщено от оператор на СОТ за регистрирано нарушение на охранителната система на аптека в града. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е, че в обекта е проникнато след взломяване на метална решетка и врата. По данни на служители на аптеката са отнети между 2000 и 4000 лева оборотни пари. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 0.10 часа на 25 декември, на ул. „Житна чаршия“, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от 27- годишната П.Т. от Самоков. Водачката била изпробвана за употреба на наркотични и упойващи вещества и задържана за срок до 24 часа, след като уредът отчел наличие на амфетамин в пробата й. Броени минути по-късно в полицейския арест попаднал и втори нарушител на правилата за движение. В курорта Боровец полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Сеат Ибиза“, в хода на която водачът бил тестван за употреба на алкохол. След като дрегерът отчел 1.72 промила 46- годишният варненец И.И. бил задържан за срок до 24 часа.

Около 1.20 часа на 28 декември автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Ауди 80“ с водач Б.Н. от с. Бели Искър. 37- годишният мъж бил изпробван с дрегер, отчел 1.80 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу тримата нарушители са започнати бързи производства за извършените от тях престъпления.

На 24 декември в РУ- Самоков била регистрирана преписка по Указа за борба с дребното хулиганство срещу четирима самоковци за извършена от тях непристойна проява в курорта Боровец, с която са нарушили обществения ред- удар с юмрук по лицето, псувни и ругатни към друг мъж. С решение на Самоковския районен съд двама от извършителите са признати за виновни и им е наложена парична глоба в размер на 250 лева. Спрямо другите двама съдът е счел, че са налице данни за извършено престъпление от общ характер, поради което материалите са изпратени в районната прокуратура по компетентност.

Около 12.30 часа на 22 декември в РУ – Самоков се получил сигнал за пожар с пострадал в сградата на бившата фурна в с. Поповяне. Местопроизшествието е посетено от екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. При огледа, в една от стаите е установен обитателят на изоставената постройка, изгорял матрак и тлееща автомобилна гума. Пострадалият 51- годишен мъж е транспортиран в болница с 90% изгаряния, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.