48- годишният Атанас Спасов от Петрич се окичи с голямата награда – ловна пушка, три диви прасета грабнаха Стефан Тилев, Благовест Влахов, Григор Вангелов

Ловно-рибарското дружество в Петрич раздаде повече от 380 награди по време на традиционната си томбола

Ловно-рибарското дружество в Петрич раздаде повече от 380 награди по време на традиционната си томбола

Над 3500 билета бяха продадени в днешния ден по време на традиционна томбола организирана от Ловно-рибарското дружество в Петрич.

Късметът се усмихна на десетки, като сред най-големите късметлии бе 48- годишният Атанас Спасов от Петрич, който не е член на дружеството, но въпреки това се окичи с голямата награда – ловна пушка.

Спаневиков и Тошев поздравяват Руйков за преизбирането му като председател

Над 380 награди бяха спечелени на градския площад в Петрич като сред тях шарани, питомни и диви зайци, гъски, патици, календари, кошници с напитки и три диви прасета, който грабнаха петричаните Стефан Тилев, Благовест Влахов и най-голямото прасе взе Григор Вангелов.

Председателят на Ловно-рибарското дружество в града Петър Руйков честити на всички печеливши и пожела на петричани весело посрещане на 2018г.

Ловно-рибарското дружество в Петрич раздаде повече от 380 награди по време на традиционната си томбола снимка 1

Припомняме, че на 10 юни 103 представители на ЛРС-Петрич, избрани на общите събрания на дружините, представляващи 1600 членове на сдружението, проведоха отчено-изборно събрание. Официални гости на събранието бяха кметът на Петрич Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, председателят на ОБС-Петрич Георги Тренчев, председателят на ловно сдружение „Сокол 1920”-Сандански Кирил Спаневиков и Георги Тошев, председател на контролния съвет на НРЛС-СЛРБ.

В изнесения доклад председателят Петър Руйков подчерта, че постигнатите резултати по стопанисването, опазването и разумното ползване са обнадеждаващи и са гаранция за бъдещи успехи. През годината се разселени над 1000 птици от видовете тракийски кеклик, яребици, фазани и полудиви патици. Води се успешна борба със хищниците, отстреляни са 28 вълка, 60 белки и десетки скитащи кучета.

Бурни бяха ръкоплясканията на членовете на общото събрание, когато председателят изказа голяма благодарност на Общинския съвет и кмета на Петрич Димитър Бръчков, които намериха сили и решиха сдружението да се сдобие със собствена сграда. На събранието кметът Димитър Бръчков официално връчи договор за дарение с решение на ОБС-Петрич, че общината дарява сградата на улица “Сандо Китанов” 9 на ЛРС-Петрич.

Общото събрание избра нови ръководни органи, като за председател единодушно бе преизбран Петър Руйков.

През 2011 година Руйков беше пенсиониран като началник на “Гранична полиция” със заповед на тогавашният министър на вътрешните работи  Цветан Цветанов.