Навръх новогодишния купон на общинарите от Петрич: Д. Господинов от синята зона въоръжи с метла за ЧНГ кмета Бръчков, ОбС шефът Г. Тренчев и секретарят В. Велев сефтосаха кметския подарък срещу тариката

Димитър Господинов

Скандалджията обвини в мързел администратори, подарява им дъвки, пила за нокти, чаша за кафе

 

Служителят от синята зона в Петрич Димитър Господинов подари за ЧНГ метла на кмета на Града на милионерите Димитър Бръчков и изкара акъла на цялата общинска администрация навръх новогодишния купон на общинарите в село Ръждак.

В. Велев

В разгара на забавата Господинов взел микрофона и докато всички чакали сърдечен поздрав за празниците, той започнал да държи сметка на колегите си от общината.

Г. Тренчев

„В тази администрация работим само петима човека. Кмете, кога ще направиш така, че служителите да работят?”, извикал с цяло гърло Господинов пред втрещените и пълни с неодобрение погледи на колегите си. След това започнал да хвърля и персонални обвинения, придружавани с награди. Той подарил на някои администратори дъвки, пила за нокти, чаша за кафе.

„Кмете, дано ми разберете намека, не е редно сам да дърпате каруцата. Ето ви и на вас един подарък. Метлата е най-добрият подарък за вас. С нея да изметете половината администрация”, дал съвет той и на градоначалника Бръчков.

Димитър Бръчков

Господинов решил да подхване и общинските съветници и да връчи тояга на председателя на Общинския съвет Георги Тренчев. Самият Тренчев обаче с помощта на шефа на групата на ГЕРБ Георги Ангелски сграбчили Господинов, а секретарят на общината Велко Велев издърпал микрофона от ръцете му и го изгонил от ресторанта с крясъци. „Ти нормален ли си бе, колко изпи? Повече да не си стъпил в кметството”, ревнал главният секретар.

Градоначалникът Димитър Бръчков не се съгласи с констатациите на Господинов относно екипа си, но подмина с усмивка целия цирк и не пожела да се включи в разправията със скандалджията.